RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbsrulltårta

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • kokosflingor
  • Fyllning:

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl jordgubbssylt
  • Garnera med:

  • grädde
  • jordgubbar
  • Ugn: 225°

    10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 7 minuter.
2
Strö över kokos och vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna under plåten.
3
Fyllning: Vispa grädden och blanda i sylten. Bred krämen över kakan och rulla ihop. Garnera med vispad grädde och jordgubbar

Recept