Du behöver
Deg:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
2 msk rörsocker
100 g kallt smör
0.5 dl kokosflingor
Fyllning:
1.5 l jordgubbar
2 msk florsocker
1 msk potatismjöl
1 tsk nystötta kardemummakärnor
Till gräddning:
aluminiumfolie för ugn och grill
smör
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa, det går enklast med fingertopparna.
Ansa och dela jordgubbarna. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till fyllningen.
Skär till rejält tilltagna folieark. Forma dubbla ark till fyra ”skålar”. Lägg en liten klick smör på varje och bred ut den slarvigt.
Fördela fyllningen i folieskålarna. Smula över degen. Paketen ska inte förslutas. Förvara dem i kylen fram till servering.
Grädda pajerna under lock på grillen tills degen har fin färg, 15–20 minuter.
Sommarens smulpaj görs förstås på grillen! Toppa gärna den ljumma pajen med en kula vaniljglass och låt den sakta smälta ner. För att grädda pajerna krävs en grill med lock.