Du behöver
Pajskal
2.5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
0.5 dl florsocker
125 g smör
äggula
50 g vit choklad
Fyllning
50 g vit choklad
3.5 dl vispgrädde
vaniljstång
2 msk strösocker
Garnera med
ca 400 g jordgubbar
citronmeliss
florsocker
Gör så här
Ugn: 225 grader. Mixa samman mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör i bitar och äggula, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Plasta och ställ formen i kylen, minst 30 minuter.
Nagga botten och grädda pajskalet, ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Hacka den vita chokladen och lägg i en glasskål och smält i mikron, 30 sekunder. Pensla chokladen i pajskalets botten och kanter, då bildas en fuktspärr för fyllningen.
Fyllning: Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp 1 dl av grädden och häll över chokladen. Rör om, tills den smälter. Låt svalna.
Snitta vaniljstången och skrapa ur märgen. Mosa den med strösockret på skärbrädan, så att fröna separeras. Rör resten av grädden med vaniljen och tillsätt chokladblandningen. Ställ in i kylen en stund. Vispa gräddblandningen fast och lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa runt kanten på pajskalet och bred ut resten på botten. Garnera med sköljda snoppade jordgubbar och citronmeliss. Sikta över florsocker vid serveringen.