Jordgubbspaj med vit chokladkräm

Du behöver Pajskal 2.5 dl vetemjöl 1 dl mandelmjöl 0.5 dl florsocker 125 g smör äggula 50 g vit choklad Fyllning 50 g vit choklad...

Du behöver

Pajskal

2.5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
0.5 dl florsocker
125 g smör
äggula
50 g vit choklad

Fyllning

50 g vit choklad
3.5 dl vispgrädde
vaniljstång
2 msk strösocker

Garnera med

ca 400 g jordgubbar
citronmeliss
florsocker

Gör så här

1

Ugn: 225 grader. Mixa samman mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör i bitar och äggula, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Plasta och ställ formen i kylen, minst 30 minuter.

2

Nagga botten och grädda pajskalet, ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Hacka den vita chokladen och lägg i en glasskål och smält i mikron, 30 sekunder. Pensla chokladen i pajskalets botten och kanter, då bildas en fuktspärr för fyllningen.

3

Fyllning: Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp 1 dl av grädden och häll över chokladen. Rör om, tills den smälter. Låt svalna.

4

Snitta vaniljstången och skrapa ur märgen. Mosa den med strösockret på skärbrädan, så att fröna separeras. Rör resten av grädden med vaniljen och tillsätt chokladblandningen. Ställ in i kylen en stund. Vispa gräddblandningen fast och lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa runt kanten på pajskalet och bred ut resten på botten. Garnera med sköljda snoppade jordgubbar och citronmeliss. Sikta över florsocker vid serveringen.

Scroll to Top