Jordgubbspaj med vaniljkräm

Fyll ett frasigt pajskal med silkeslen vaniljkräm och toppa med färska jordgubbar.

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
125 g rumsvarmt smör
1 st äggula

Vaniljkräm

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 st äggulor
0.5 dl strösocker
1.5 msk maizena majsstärkelse
2 msk vaniljsocker

Garnera med

1 l delade jordgubbar
florsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda snabbt ihop mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 1 timme.

2

Nagga bottnen med en gaffel. Kläm fast aluminiumfolie längs kanten så att degen inte åker ner under gräddningen. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg och känns färdigbakad. Låt svalna.

3

Vaniljkräm: Koka upp grädde och ½ dl av mjölken. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en skål tillsammans med resten av mjölken. Häll på den varma gräddmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och smaksätt med vaniljsocker.

4

Häll krämen i pajskalet och toppa med jordgubbar. Sikta över florsocker.

Scroll to Top