Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
125 g rumsvarmt smör
1 st äggula
Vaniljkräm
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 st äggulor
0.5 dl strösocker
1.5 msk maizena majsstärkelse
2 msk vaniljsocker
Garnera med
1 l delade jordgubbar
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Blanda snabbt ihop mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 1 timme.
Nagga bottnen med en gaffel. Kläm fast aluminiumfolie längs kanten så att degen inte åker ner under gräddningen. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg och känns färdigbakad. Låt svalna.
Vaniljkräm: Koka upp grädde och ½ dl av mjölken. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en skål tillsammans med resten av mjölken. Häll på den varma gräddmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och smaksätt med vaniljsocker.
Häll krämen i pajskalet och toppa med jordgubbar. Sikta över florsocker.