Jordgubbspaj

En krämig och god paj med jordgubbar och créme fraiche.

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

0.5 l jordgubbar
2 dl crème fraîche
1 dl socker
0.5 dl vetemjöl
2 st ägg

Garnering:

florsocker

Ugn: 200°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och arbeta in det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

3
Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraiche med socker, vetemjöl och ägg.

4
Ta ut kakan och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraichesmeten över. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare 30-40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta lite florsocker över pajen.

Scroll to Top