Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 1.5 dl socker
- 1 st ägg
- 1 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
0.5 l jordgubbar
2 dl crème fraîche
1 dl socker
0.5 dl vetemjöl
2 st ägg
Garnering:
florsocker
Ugn: 200°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och arbeta in det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
3
Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraiche med socker, vetemjöl och ägg.
4
Ta ut kakan och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraichesmeten över. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare 30-40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta lite florsocker över pajen.