Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 250 g jordgubbar
Smultopp
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten.
Rensa och dela jordgubbarna. Strö dem över smeten.
Smultopp: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Fördela över bären.
Grädda strax under mitten i ugnen i 25–30 minuter.