Jordgubbsmuffins med smultopp

Muffins med färska jordgubbar toppade med smuldeg.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g jordgubbar

Smultopp

75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken.

2

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

3

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.

4

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten.

5

Rensa och dela jordgubbarna. Strö dem över smeten.

6

Smultopp: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg. Fördela över bären.

7

Grädda strax under mitten i ugnen i 25–30 minuter.

Scroll to Top