RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbsmousse

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Mousse

  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl gelésocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost
  • Karamelliserade havregryn

  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 1.5 dl havregryn
  • Servera med

  • jordgubbar

Gör så här

1

Mousse: Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning i 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med lite av färskosten. Rör i resten av osten och vänd ner grädden.

2

Fördela i glas och låt stå kallt i 30 minuter.

3

Karamelliserade havregryn: Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning i 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.

4

Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.


Recept