RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbskompott med vit choklad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 750 g frysta jordgubbar tinade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 150 g vit choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kvarg
  • Garnera med

  • jordgubbar
  • vit choklad

Gör så här

1

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön, socker och citronsaft på låg värme. Koka i 3 minuter. Låt dra utan värme i 30 minuter så att den svalnar helt.

2

Häll kompotten i en sil och låt saften rinna av. Ta bort vaniljstången. (Saften kan till exempel användas till bål.) Fördela kompotten i glas.

3

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner chokladen i grädden. Vänd ner kvargen.

4

Fördela smeten på kompotten. Kyl i 30 minuter. Garnera med färska jordgubbar och choklad före servering.


Recept