RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbskompott med rostad mandelmassa

Hemgjord jordgubbskompott med färskost, grädde och rostad mandelmassa är en kanongod efterrätt som dessutom är busenkel att göra.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 100 g mandelmassa
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 dl siktat florsocker
  • rivet skal från en halv lime
  • mynta
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Riv mandelmassan grovt och fördela på ett bakplåtspapper. Rosta strax under ugnens mitt i ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna.

2

Ansa och skiva jordgubbarna. Ta undan några till garnering och koka resten med sockret utan lock i ca 10 minuter. Låt svalna.

3

Vispa grädde, färskost och florsocker. Tillsätt limeskal och blanda.

4

Varva jordgubbskompotten och gräddvispet i 6 glas. Toppa med mandelmassan, jordgubbar och mynta. Sikta över florsocker.


Recept