Jordgubbskaka i långpanna

Du behöver ägg 2.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 150 g smält smör 0.5 dl muscovadosirap 1 dl krämig kokosmjölk Fyllning 500...

Du behöver

  • ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör
  • 0.5 dl muscovadosirap
  • 1 dl krämig kokosmjölk

Fyllning

500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 dl riven kokos
lime
strössel
0.5 dl riven kokos
0.5 dl strösocker

Garnera med

florsocker
mynta

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda smält smör, muscovadosirap och kokosmjölk i en annan skål.

2

Vänd ner smörblandningen varvat med siktad mjölblandning i äggvispet. Bred ut smeten i en rektangulär ugnsform med bakplåtspapper, ca 22×30 cm.

3

Snoppa och dela jordgubbarna i bitar och blanda med strösocker, riven kokos och rivet limeskal. Fördela blandningen över kakan. Strö över strössel av blandad kokos och socker. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter. Låt kakan svalna på bakplåtspapperet på galler. Skär den i bitar, när den svalnat. Garnera med florsocker och mynta. 

Scroll to Top