Du behöver
- ägg
- 2.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 150 g smält smör
- 0.5 dl muscovadosirap
- 1 dl krämig kokosmjölk
Fyllning
500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 dl riven kokos
lime
strössel
0.5 dl riven kokos
0.5 dl strösocker
Garnera med
florsocker
mynta
Gör så här
Ugn: 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda smält smör, muscovadosirap och kokosmjölk i en annan skål.
Vänd ner smörblandningen varvat med siktad mjölblandning i äggvispet. Bred ut smeten i en rektangulär ugnsform med bakplåtspapper, ca 22×30 cm.
Snoppa och dela jordgubbarna i bitar och blanda med strösocker, riven kokos och rivet limeskal. Fördela blandningen över kakan. Strö över strössel av blandad kokos och socker. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter. Låt kakan svalna på bakplåtspapperet på galler. Skär den i bitar, när den svalnat. Garnera med florsocker och mynta.