Jordgubbskaka

Du behöver 150 g smör eller margarin 1.5 dl strösocker 1 st ägg 1.5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1.5 tsk bakpulver Topping: 2 dl...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Topping:

2 dl crème fraîche
3 st ägg
0.5 dl strösocker
100 g jordgubbar

Ugn: 200º

8-10 bitar

Gör så här

1
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och de båda mjölsorterna blandat med bakpulver.

2
Bred ut smeten med hjälp av baksidan av en sked i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 15 minuter.

3
Blanda crème fraiche, ägg och socker. Fördela försiktigt på kakan och strö över skivade jordgubbar.

4
Grädda kakan i ytterligare 30–40 minuter. Täck med folie om den blir mörk. Servera med vispad grädde och gärna några extra jordgubbar.

Scroll to Top