Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Topping:
2 dl crème fraîche
3 st ägg
0.5 dl strösocker
100 g jordgubbar
Ugn: 200º
8-10 bitar
Gör så här
1
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och de båda mjölsorterna blandat med bakpulver.
2
Bred ut smeten med hjälp av baksidan av en sked i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 15 minuter.
3
Blanda crème fraiche, ägg och socker. Fördela försiktigt på kakan och strö över skivade jordgubbar.
4
Grädda kakan i ytterligare 30–40 minuter. Täck med folie om den blir mörk. Servera med vispad grädde och gärna några extra jordgubbar.