Jordgubbsglass med vit chokladsås

Du behöver 1 st vaniljstång 1.5 dl mjölk 3 st äggulor 1 dl strösocker 4 dl vispgrädde 1 dl jordgubbssylt Vit chokladsås: 100 g vit...

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbssylt

Vit chokladsås:

100 g vit choklad
1 dl vispgrädde

Servera med:

jordgubbar

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrö och mjölk i en kastrull, och koka upp.

2
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna.

3
Vispa grädden och rör ner i krämen tillsammans med sylten. Häll upp glassmeten i en form och frys in i minst 4 timmar.

4
Vit chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör i chokladhacket och rör tills chokladen smält. Servera till glassen tillsammans med jordgubbar.

Scroll to Top