Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 1.5 dl mjölk
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl jordgubbssylt
Vit chokladsås:
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Servera med:
jordgubbar
Gör så här
1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrö och mjölk i en kastrull, och koka upp.
2
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna.
3
Vispa grädden och rör ner i krämen tillsammans med sylten. Häll upp glassmeten i en form och frys in i minst 4 timmar.
4
Vit chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör i chokladhacket och rör tills chokladen smält. Servera till glassen tillsammans med jordgubbar.