Du behöver
- 500 g jordgubbar
- marinad
- lime
- 0.5 dl vit sirap
- 1 msk hackad kryddsalvia
Servera med
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk naturell yoghurt
1 msk vaniljsocker
bondkakor
Garnera med
hela jordgubbar
Kryddsalvia
Gör så här
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i kvartar och lägg i en skål. Blanda samman limesaft, vit sirap, hackad kryddsalvia eller mynta till en marinad. Häll den över jordgubbarna och vänd runt. Låt stå i kylen 1 timme.
Vispa grädden fast och blanda med turkisk yoghurt och vaniljsocker. Varva marinerade jordgubbar, krossade bondkakor och vaniljgrädden i dessertglas. Avsluta med vaniljgrädde, smulade bondkakor. Garnera med hel jordgubbe, kryddsalvia eller mynta. Tips! Spritsa gärna vaniljgrädden i glasen.