Du behöver
- 500 g jordärtskockor
- 2 st potatis
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljong
- 2 dl vispgrädde
- salt peppar
- 6 skiva parmaskinka
Garnera med:
persilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör.
2
Späd med vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och småkoka, ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
3
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills den är knaprig, ca 5 minuter. Garnera med persilja.