Jordärtskockssoppa med parmachips

Uteslut parmachipsen så blir det ett vegetariskt alternativ.

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 6 skiva parmaskinka

Garnera med:

persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör.

2
Späd med vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och småkoka, ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

3
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills den är ­knaprig, ca 5 minuter. Garnera med persilja.

Scroll to Top