RECEPT FRÅN HJ

Jitterbuggare med kardemumma och choklad

Klassisk småkaka som blir både extra fin och extra god med kardemumma och choklad.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 st äggula
  • Maräng:

  • 1 st äggvita
  • 1 dl strösocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, kakao, nystött kardemumma, socker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
2
Lägg degen på plastfolie och tryck ut till en tjock fyrkant. Täck med plastfolie och låt vila i kylen, ca 30 minuter. Kavla ut degen till en platta som är ca 30x15 centimeter.
3
Maräng: Vispa äggvitan till ett skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen, men lämna ett par centimeter längs ena långsidan. Rulla ihop från långsida, som en rulltårta, med hjälp av plastfolien. Låt rullen ligga i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 minuter.
4
Ta ut rullen och skär i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen, 15–20 minuter.

Recept