RECEPT FRÅN HJ

Janssons frestelse med Västerbottensost

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Det här behövs till 6 port:

  • 2 burk ansjovisfiléer
  • 1 kg potatis fast sort
  • 2 st gul lök stora
  • 2 msk smör
  • 3 dl västerbottensost riven
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • 2 msk hackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna. Skala och skär potatisen i tunna stavar.

2

Skiva löken och fräs den i en stekpanna med smör, tills den blir mjuk.

3

Varva potatis, lök, ost och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.

4

Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar och häll över potatisen. Strö över ströbröd och klicka över smöret. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Späd med grädden efter 30 minuter. Strö över persilja vid serveringen.


Recept