Janssons frestelse med Västerbottensost

Du behöver Det här behövs till 6 port: 2 burk ansjovisfiléer 1 kg potatis fast sort 2 st gul lök stora 2 msk smör 3...

Du behöver

Det här behövs till 6 port:

2 burk ansjovisfiléer
1 kg potatis fast sort
2 st gul lök stora
2 msk smör
3 dl västerbottensost riven
1 dl mjölk
2 krm nymald vitpeppar
1 msk ströbröd
25 g smör
2 dl vispgrädde

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna. Skala och skär potatisen i tunna stavar.

2

Skiva löken och fräs den i en stekpanna med smör, tills den blir mjuk.

3

Varva potatis, lök, ost och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.

4

Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar och häll över potatisen. Strö över ströbröd och klicka över smöret. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Späd med grädden efter 30 minuter. Strö över persilja vid serveringen.

Scroll to Top