Du behöver
- 2 st gula lökar
- smör eller margarin
- 9 st potatis
- 1 burk ansjovisfiléer 125 g, spara spadet
- salt och peppar
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl mjölk
- 0.5 dl ströbröd
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala, dela och skiva löken tunt, och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka löken mjuk. Skala och strimla potatisen.
2
Varva potatis, salta och peppra lätt på potatisen, lök och ansjovis (spara spadet) i en smord ugnsfast form. Häll på 1 msk ansjovisspad, 2 dl grädde och 1/2 mjölk.
3
Baka i ugnen i 30 minuter. Häll på resten av grädden. Strö på ströbröd och klicka på 2 msk smör. Baka klart i ugnen i ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.