RECEPT FRÅN HJ

Jansson i panna

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis medelstora
  • 0.5 st gul lök
  • 2 krm salt
  • 1 msk matfett
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 0.5 dl prästost 17%
  • Servera med:

  • krispissallad
  • morötter rivna
  • Garnera med:

  • gräslök

Gör så här

1
Skala och riv potatisen grovt. Hacka löken fint. Blanda potatis, lök och salt i en bunke.
2
Smält matfettet i en stor stekpanna. Lägg i potatisblandningen som fyra plättar och stek i 3 minuter. Vänd och stek på andra sidan.
3
Toppa med ansjovis och riven ost. Sätt på ett lock och stek i ytterligare 2 minuter. Servera med sallad och rivna morötter. Garnera med klippt gräslök.

Recept