RECEPT FRÅN HJ

Italiensk torskpanna med soltorkade tomater

Med doft och smak av Italien ... Torskpanna med soltorkade tomater, oliver, vitlök och parmesan. Tips: byt ut torskfilén mot fryst torskrygg – ­prisvärt och gott!

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g tomater
  • 100 g soltorkade tomater
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g torskfilé
  • 25 g smör
  • Topping

  • rivet skal av 1 citron
  • grovriven parmesanost
  • basilikablad
  • Servering

  • kokt pasta

Gör så här

1

Strimla purjolöken. Skala och finhacka ­vitlöken. Grovhacka ­tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Dela oliverna.

2

Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs purjolök och vitlök blanka utan att de får färg. Tillsätt tomater, soltorkade tomater och oliver och fräs i ca 2 minuter.

3

Tillsätt vin, vatten, timjan, salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.

4

Dela fisken i 4–6 lika stora bitar. Salta och peppra. Lägg fiskbitarna i såsen och klicka smör på varje bit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i 5–6 minuter.

5

Topping: Toppa med citronskal, parmesan och basilikablad.

6

Servering: Servera med kokt pasta.


Recept