RECEPT FRÅN HJ

Italiensk tomatsås

Laga tomatsås när det är säsong och frys in så kan du enkelt förgylla även vinterns pasta.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
1 liter

Du behöver

  • 1.5 kg tomater
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1

Skålla, skala och grovhacka tomaterna. 

2

Skala och hacka lök och vitlök. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnor och väggar. Hacka chilin.

3

Fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg i en gryta med olja. Tillsätt tomater, tomatpuré och socker.

4

Koka såsen under lock tills den tjocknar, ca 45 minuter. Riv i basilikablad och smaka av med salt och peppar.


Recept