RECEPT FRÅN HJ

Italiensk smörgåstårta

Mozzarella, salami och rucola – goda smaker från Italien.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 st smörgåstårtbotten runt, tredelad smörgåstårtbotten
  • Fyllning 1:

  • 100 g ost med soltorkade tomater
  • 2 msk grädde
  • 50 g salami
  • Fyllning 2:

  • 100 g ost med soltorkade tomater
  • 2 msk grädde
  • 0.5 st burk kronärtskockshjärtan
  • 0.5 kruka basilika
  • 3.5 msk paprika rostad i lag
  • Garnering:

  • majonnäs
  • cocktailtomater
  • mozzarellakulor
  • 100 g salami i tunna skivor
  • squash
  • parmesanost
  • rucola
  • Det här behövs för ca 8–10 port:

Gör så här

1
Rör ut osten till fyllning 1 med grädde. Bred det över en botten. Tärna salamin och fördela ovanpå. Täck med en ny botten.
2
Rör ut osten med grädde till fyllning 2 och bred det över bottnen. Låt kronärtskockhjärtan rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Låt paprikan rinna av och tärna den. Hacka basilikan. Fördela kronärtskockhjärtan, paprika och basilika ovanpå. Täck med den sista bottnen.
3
Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Tryck fast rucola runtom kanten. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

Recept