Italiensk salsicciasmörgås

Du behöver 300 g färsk salsicciakorv 1 msk smör 3 dl tomatsås 0.5 dl rött vin 4 st stora korvbröd 150 g mozzarella 3 dl...

Du behöver

  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 msk smör
  • 3 dl tomatsås
  • 0.5 dl rött vin
  • 4 st stora korvbröd
  • 150 g mozzarella
  • 3 dl riven ost

Vitlökssmör

50 g rumsvarmt smör
1 st riven vitlöksklyfta
2 msk hackad basilika

Topping

1 st rödlök
3 msk hackad basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela korven på längden och skiva den. Stek den i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatsås och vin och koka samman i 15 minuter.

2

Vitlökssmör: Rör ihop smör, vitlök och basilika.

3

Bred vitlökssmöret på korvbröden och ­rosta dem i ugnen.

4

Fördela bitar av ­mozzarella i bröden och hälften av den ­rivna osten. Lägg i korvfyllningen och toppa med resten av osten. Skala och hacka löken och strö lite över osten.

5

Ställ korvbröden i en form och gratinera i 10 minuter. Toppa med resten av löken och basilika.

Scroll to Top