RECEPT FRÅN HJ

Italiensk salsicciasmörgås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 msk smör
  • 3 dl tomatsås
  • 0.5 dl rött vin
  • 4 st stora korvbröd
  • 150 g mozzarella
  • 3 dl riven ost
  • Vitlökssmör

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad basilika
  • Topping

  • 1 st rödlök
  • 3 msk hackad basilika
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela korven på längden och skiva den. Stek den i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatsås och vin och koka samman i 15 minuter.

2

Vitlökssmör: Rör ihop smör, vitlök och basilika.

3

Bred vitlökssmöret på korvbröden och ­rosta dem i ugnen.

4

Fördela bitar av ­mozzarella i bröden och hälften av den ­rivna osten. Lägg i korvfyllningen och toppa med resten av osten. Skala och hacka löken och strö lite över osten.

5

Ställ korvbröden i en form och gratinera i 10 minuter. Toppa med resten av löken och basilika.


Recept