Du behöver
- 300 g färsk salsicciakorv
- 1 msk smör
- 3 dl tomatsås
- 0.5 dl rött vin
- 4 st stora korvbröd
- 150 g mozzarella
- 3 dl riven ost
Vitlökssmör
50 g rumsvarmt smör
1 st riven vitlöksklyfta
2 msk hackad basilika
Topping
1 st rödlök
3 msk hackad basilika
Ugn: 225°
Gör så här
Dela korven på längden och skiva den. Stek den i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatsås och vin och koka samman i 15 minuter.
Vitlökssmör: Rör ihop smör, vitlök och basilika.
Bred vitlökssmöret på korvbröden och rosta dem i ugnen.
Fördela bitar av mozzarella i bröden och hälften av den rivna osten. Lägg i korvfyllningen och toppa med resten av osten. Skala och hacka löken och strö lite över osten.
Ställ korvbröden i en form och gratinera i 10 minuter. Toppa med resten av löken och basilika.