Italiensk parmakyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer 200 g färskost 10 st soltorkade tomater i olja 5 st basilika kvistar färsk salt och peppar 8 skiva parmaskinka...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 200 g färskost
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 5 st basilika kvistar färsk
  • salt och peppar
  • 8 skiva parmaskinka
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Servera med:

tomatsallad
klyftpotatis

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skär ett snitt i varje filé. Blanda färskost, hackade tomater och hackad basilika och lägg i en klick i varje skåra. All färskostblandning går inte åt, det som blir över sparas till såsen.

2
Salta och peppra och linda in varje filé i två skinkskivor. Lägg kyckling-en i en smord ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 30 minuter, tills kyck-lingen är klar.

3
Koka upp grädde, vatten och fond. Klicka i resten av färskosten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuell sky från kycklingen till såsen. Servera med tomatsallad och potatis.

Scroll to Top