Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 200 g färskost
- 10 st soltorkade tomater i olja
- 5 st basilika kvistar färsk
- salt och peppar
- 8 skiva parmaskinka
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Servera med:
tomatsallad
klyftpotatis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär ett snitt i varje filé. Blanda färskost, hackade tomater och hackad basilika och lägg i en klick i varje skåra. All färskostblandning går inte åt, det som blir över sparas till såsen.
2
Salta och peppra och linda in varje filé i två skinkskivor. Lägg kyckling-en i en smord ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 30 minuter, tills kyck-lingen är klar.
3
Koka upp grädde, vatten och fond. Klicka i resten av färskosten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuell sky från kycklingen till såsen. Servera med tomatsallad och potatis.