Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl vatten
- 700 g köttfärs
- 0.5 st gul lök
- 1 st ägg
- 2 msk kalvfond
- salt och peppar
Fyllning:
5 st soltorkade tomater i olja
1 dl basilikablad
125 g mozzarellaost
6 skiva salami
Ugnsbakade potatishalvor:
800 g potatis
2 msk olivolja
2 msk sesamfrö
Sås:
150 g champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
1 tsk sirap
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en skål, och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, finhackad lök, ägg, fond, salt och peppar. Platta ut färsen, på en skärbräda, till en platta som är 30×20 cm.
Fyllning: Lägg på hackade tomater, basilikablad och mozzarellaost riven i bitar. Rulla ihop till en limpa och lägg den i smord ugnsform. Lägg på salamiskivorna.
Ugnsbakade potatishalvor: Tvätta och dela potatisen och lägg dem med snittytan upp runt köttfärslimpan. Pensla potatisen med olja och krydda med salt och peppar. Strö över sesamfrö. Tillaga i ugnen, 30 minuter.
Sås: Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde, vatten och fond, och koka i 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med soja, sirap, salt och peppar. Servera köttfärslimpan med ugnsbakade potatishalvor och sås.