Italiensk fläskfilé

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 100 g philadelphiaost färskost 7 st marinerade soltorkade tomater 4 skiva parmaskinka Paprikabädd: 3 st paprikor i...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 100 g philadelphiaost färskost
  • 7 st marinerade soltorkade tomater
  • 4 skiva parmaskinka

Paprikabädd:

3 st paprikor i blandade färger
1 st squash liten
salt och peppar
10 st oliver

Garnera med:

kryddgrönt

Servera med:

pasta

Ugn: 225 grader

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Skär upp dem på längden och platta ut dem lite med handen. Salta och peppra.

2
Bred färskosten över köttet. Hacka tomaterna och fördela dem ovanpå. Rulla samman och lägg en skiva skinka runt varje köttbit. Lägg köttet i smord ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

3
Paprikabädd: Ansa, kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla squashen. Fräs paprika och squash tillsammans i lite matfett, 8–10 minuter. Krydda lätt med salt och peppar.

4
Fördela paprikaröran på 4 tallrikar. Lägg 1 fläskfilérulle ovanpå varje och strö några oliver runtom. Garnera med kryddgrönt och bjud nykokt pasta till.

Scroll to Top