Du behöver
- 4 st lantbröd eller inkråm från ett lantbröd
- 4 st plommontomater
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk olivolja
- 0.5 st gul lök
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 0.5 kruka färsk basilika
- 1 st isbergssallad gemsallad, eller buffesallad
- 8 skiva lufttorkad skinka
- 12 st svarta oliver
- 0.5 dl parmesanflagor
- peppar
Gör så här
1
Skiva brödet och skär i bitar eller plocka ur inkråmet i bitar. Lägg i en bunke. Skär tomaterna i bitar. Krama ur dem lätt över brödet så att tomatjuicen sugs upp av brödet. Lägg i tomaterna. Strö över flingsalt och ringla över olivolja. Vänd runt och låt stå i ca 1 timme.
2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Tillsätt till salladen tillsammans med vinäger, grovt sönderrivna basilikblad. Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på tomat- och brödsalladen och fördela skinka, oliver och parmesanflagor över. Strö över lite grovmalen peppar.