RECEPT FRÅN
Inlagda päron med ingefära och citrongräs
Receptmängden räcker till 4-8 päron.
Av Christina Asplund. Foto: Karin Mönefors
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 4 st päron 4-8 mogna
- 5 dl strösocker
- 1 l vatten
- 1 bitar färsk ingefära
- 1 st citrongräs
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 dl Vispad grädde
- 0.5 dl kokosflingor
- citronmeliss
Lag:
Servera med:
Garnera med:
Gör så här
1
Koka lagen först. Mät upp socker och vatten i en gryta. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Låt lagen koka 5 minuter.
2
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Lägg dem i lagen och låt dem sjuda sakta på låg värme, ca 15 minuter, eller tills de är mjuka. Sätt grytan i kallt vattenbad så att päronen kallnar.
3
Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss.
Kommentar:
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.