Du behöver
- 4 st päron
- 8 dl vatten
- 1 dl strösocker
- citron
- 2 st kanelstänger
Sås:
2.5 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 st äggula
2 msk strösocker
2 msk hasselnötskärnor finhackade
0.75 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
riven choklad
Gör så här
Skala päronen men behåll skaftet. Koka upp vatten, socker, citronsaft och kanelstängerna och koka päronen i ca 15 minuter tills de är mjuka. Låt svalna i lagen.
Nötsås: Vispa ihop mjölk, majsstärkelse, äggula och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills såsen tjocknar.
Rör ner vaniljsocker och nötter och låt såsen svalna lite. Vispa grädden och rör ner i såsen. Servera till päronen och garnera med riven choklad.