Inkokta päron med nötsås

Du behöver 4 st päron 8 dl vatten 1 dl strösocker citron 2 st kanelstänger Sås: 2.5 dl mjölk 1 msk majsstärkelse 1 st äggula...

Du behöver

  • 4 st päron
  • 8 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • citron
  • 2 st kanelstänger

Sås:

2.5 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 st äggula
2 msk strösocker
2 msk hasselnötskärnor finhackade
0.75 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

riven choklad

Gör så här

1

Skala päronen men behåll skaftet. Koka upp vatten, socker, citronsaft och kanelstängerna och koka päronen i ca 15 minuter tills de är mjuka. Låt svalna i lagen.

2

Nötsås: Vispa ihop mjölk, majsstärkelse, äggula och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills såsen tjocknar.

3

Rör ner vaniljsocker och nötter och låt såsen svalna lite. Vispa grädden och rör ner i såsen. Servera till päronen och garnera med riven choklad.

Scroll to Top