Inkokta päron

Du behöver 6 st päron stora Sockerlag: 1 st vaniljstång 10 dl vatten 4 dl strösocker 1 st citron pressad saft 2 st stjärnanis 2...

Du behöver

  • 6 st päron stora

Sockerlag:

1 st vaniljstång
10 dl vatten
4 dl strösocker
1 st citron pressad saft
2 st stjärnanis
2 bitar kanel hel

Servera med:

grädde och kolasås, eller gratinerade med After Eight på toppen

Gör så här

1
Sockerlag: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en gryta tillsammans med vatten, socker, citronsaft, stjärnanis och kanel, och koka i 20 minuter.

2
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Lägg ner päronen i lagen och småkoka tills päronen är mjuka, ca 15 minuter. Låt päronen svalna i lagen.

3
Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight. Gratinera i 10 minuter i ugnen.

Scroll to Top