RECEPT FRÅN HJ

Inkokta fikon med mandelgrädde

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 7 st fikon färska
  • 2 dl Blossa 09 clementinsmak eller apelsin lättglögg
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 st apelsin zestade
  • apelsinskal
  • Mandelgrädde:

  • 2 dl grädde
  • 50 g mandelmassa

Gör så här

1
Skölj och dela fikonen i halvor. Koka upp glöggen med snittad vaniljstång, socker och apelsinskal. Låt lagen småkoka så att den blir simmig, ca 5 minuter.
2
Häll den varma lagen över fikonen i en skål. Låt svalna och stå kallt till serveringen.
3
Vispa grädden medelhårt. Riv mandelmassan, vänd ner den i grädden och rör om. Fördela fikonen i glas och servera mandelgrädde till.

Recept