Inkokta fikon med mandelgrädde

Du behöver 7 st fikon färska 2 dl Blossa 09 clementinsmak eller apelsin lättglögg 0.5 st vaniljstång 1 dl strösocker 0.5 st apelsin zestade apelsinskal...

Du behöver

  • 7 st fikon färska
  • 2 dl Blossa 09 clementinsmak eller apelsin lättglögg
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 st apelsin zestade
  • apelsinskal

Mandelgrädde:

2 dl grädde
50 g mandelmassa

Gör så här

1
Skölj och dela fikonen i halvor. Koka upp glöggen med snittad vaniljstång, socker och apelsinskal. Låt lagen småkoka så att den blir simmig, ca 5 minuter.

2
Häll den varma lagen över fikonen i en skål. Låt svalna och stå kallt till serveringen.

3
Vispa grädden medelhårt. Riv mandelmassan, vänd ner den i grädden och rör om. Fördela fikonen i glas och servera mandelgrädde till.

Scroll to Top