Inkokt midsommarlax

Du behöver 1,2 kg färsk lax Lag 2 st rödlökar 1 st citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 15 st vitpepparkorn 1 dl grovhackad...

Du behöver

  • 1,2 kg färsk lax

Lag

2 st rödlökar
1 st citron
6 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
15 st vitpepparkorn
1 dl grovhackad dill
2 st lagerblad
1 msk salt

Garnera med

1 st skivad citron
.5 skivad gurka
2 msk finhackad dill
krasse
klyftade rädisor
kokta sockerärter

Servera med

kokt färskpotatis garnerad med rödlök från lagen pepparrotsvisp

Ugn 200 grader

Gör så här

1

Lag: Skala och klyfta rödlöken. Tvätta och skiva citronen i grova skivor. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp lagen och låt koka medan du förbereder laxen.

2

Ta bort alla ben ur laxen. Lägg laxbiten i en form med höga kanter. Sila över lagen och täck fisken med ­folie.

3

Placera formen strax under ugnens mitt och koka i 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 53–55°.

4

Täck över och låt svalna snabbt. Låt stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.

5

Ta upp laxen ur lagen och lägg upp på ett fat. Garnera med citron, gurka, dill och krasse. Pynta fatet med rädisor och sockerärter. Servera med färskpotatis och pepparrotsvisp.

Scroll to Top