Du behöver
- 1,2 kg färsk lax
Lag
2 st rödlökar
1 st citron
6 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
15 st vitpepparkorn
1 dl grovhackad dill
2 st lagerblad
1 msk salt
Garnera med
1 st skivad citron
.5 skivad gurka
2 msk finhackad dill
krasse
klyftade rädisor
kokta sockerärter
Servera med
kokt färskpotatis garnerad med rödlök från lagen pepparrotsvisp
Ugn 200 grader
Gör så här
Lag: Skala och klyfta rödlöken. Tvätta och skiva citronen i grova skivor. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp lagen och låt koka medan du förbereder laxen.
Ta bort alla ben ur laxen. Lägg laxbiten i en form med höga kanter. Sila över lagen och täck fisken med folie.
Placera formen strax under ugnens mitt och koka i 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 53–55°.
Täck över och låt svalna snabbt. Låt stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
Ta upp laxen ur lagen och lägg upp på ett fat. Garnera med citron, gurka, dill och krasse. Pynta fatet med rädisor och sockerärter. Servera med färskpotatis och pepparrotsvisp.