Inkokt lax med dillmajonnäs

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • kryddnejlikor
  • vitpepparkorn
  • lagerblad
  • morot
  • rödlök

Dillmajonnäs

2 dl majonnäs
1 dl hackad dill
.5 liten citron
salt

Servera med

kokt potatis

Gör så här

1

Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda cirka 2 minuter.

2

Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.

3

Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Scroll to Top