Du behöver
- 600 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 dl vitvinsvinäger
- kryddnejlikor
- vitpepparkorn
- lagerblad
- morot
- rödlök
Dillmajonnäs
2 dl majonnäs
1 dl hackad dill
.5 liten citron
salt
Servera med
kokt potatis
Gör så här
Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda cirka 2 minuter.
Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.
Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.