Ingefärspäron med vanilj

Söta och krispiga päron blir lätt en smakfull efterrätt.

Du behöver

  • 1 kg päron små, fasta

Lag:

6 dl vatten
6 dl strösocker
1 bitar färsk ingefära
1 st vaniljstång

Till serveringen:

grädde päronkonjak

Det här behövs för 1 kg små päron:

Gör så här

1
Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång. Skrapa ur de svarta fröna och lägg i sockerlagen. Låt lagen koka 10 minuter.

2
Skala päronen och skrapa skaftet med en vass kniv. Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda tills de är mjuka, känn efter med en sticka.

3
Ställ grytan i ett kallt vattenbad och låt päronen kallna i lagen. Förvara päron och lag i en glasburk med lock. Servera päronen med vispad grädde smaksatt med Xanté, päronkonjak.

Scroll to Top