RECEPT FRÅN HJ

Indisk rispanna

Indiska smaker får ta plats i denna härliga rätt gjord på ris, grönsaker och räkor.

Av . Foto: Charlie Drevstam

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl råris
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 5 st mortlade nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 1 st tärnad paprika
  • 200 g stekt kyckling
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 st zucchini
  • Till servering

  • 1 kruka koriander

Gör så här

1

Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 minut.

2

Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling och räkor. Servera med färsk koriander.


Recept