RECEPT FRÅN
Indisk rispanna
Indiska smaker får ta plats i denna härliga rätt gjord på ris, grönsaker och räkor.
Av Danielle Brookes och Sara Begner. Foto: Charlie Drevstam
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver
- 3 dl råris
- 1 st hackad gul lök
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen kardemumma
- 5 st mortlade nejlikor
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 6 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 msk olivolja
- 1 st tärnad paprika
- 200 g stekt kyckling
- 100 g skalade räkor
- 0.5 st zucchini
- 1 kruka koriander
Till servering
Gör så här
1
Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 minut.
2
Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
3
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling och räkor. Servera med färsk koriander.