Indisk kycklingsoppa

Indisk kycklingsoppa är en enkel men festlig rätt att bjuda många på. I skålar bredvid serveras yoghurt med mynta och citron, röd tärnad paprika och skivad stjälkselleri.

Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 4 st potatis i bitar
  • 1 st palsternacka i bitar
  • 3 st morötter i bitar
  • 2 st stjälkar selleri skivade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk currypasta röd
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 1/4-1 st chilifrukt röd spansk
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 msk farinsocker mjukt
  • 14 dl vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 5 dl Creamy coconut milk Santa Maria
  • salt peppar

Servera med:

4 dl matyoghurt
1 tsk citron rivet skal
1 msk färsk mynta hackad
2.5 st stjälkar selleri skivade
1 st röd paprika tärnad
bröd Santa Maria

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Skala och skär grönsakerna. Hetta upp olja i en stor gryta som rymmer ca 4 liter. Fräs lök och vitlök tills löken är blank och genomskinlig.

2
Tillsätt currypasta, curry, Garam masala, röd chilifrukt, kanel, ingefära och farinsocker. Fräs 2 minuter till under omrörning.

3
Blanda ner potatis, palsternacka, morötter och selleri och fräs någon minut till. Tillsätt vatten och hönsbuljongtärningar. Låt soppan sjuda under lock, ca 20 minuter.

4
Ta upp kanelstången och mixa soppan en kort stund med mixerstav så att allt finfördelas, men inte blir helt slätt.

5
Grovmixa kycklinglårfiléerna i matberedarskålen med kniven monterad. Tillsätt köttet i soppan tillsammans med kokosmjölken och låt soppan koka 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar.

6
Servera soppan med matyoghurt blandad med citronskal och mynta samt skivad selleri och tärnad paprika i separata skålar. Naan bröd är gott att äta till soppan.

Scroll to Top