RECEPT FRÅN HJ

Indisk ingefärskyckling

Av . Foto: Fabian Björnstjerna och Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Gör så här

1

Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 minuter.

2

Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 minuter och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.


Recept