Du behöver
- 3 dl ris
- olivolja
- 500 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk gurkmeja
- 2 msk mald koriander
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- .5 dl tunt strimlad färsk ingefära
- 1 st morot
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 4 dl vatten
Servera med
färsk koriander
3 dl yoghurt
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.
Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.
Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 minuter under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.