Indisk curry på kycklingfärs

Du behöver 3 dl ris olivolja 500 g kycklingfärs 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 msk gurkmeja 2 msk mald koriander 1 msk malen...

Du behöver

  • 3 dl ris
  • olivolja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • .5 dl tunt strimlad färsk ingefära
  • 1 st morot
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten

Servera med

färsk koriander
3 dl yoghurt

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.

2

Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.

3

Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 minuter under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

Scroll to Top