Du behöver
Grön currypasta
chilifrukter
schalottenlökar
stjälkar citrongräs
2 msk korianderfrön
1 msk spiskummin
1.4 tsk vitpepparkorn
2 msk olivolja
stora vitlöksklyftor
6 cm finhackad färsk ingefära
Kyckling
kycklinglår
2 msk fisksås
1 msk brun farin
1 burk kokosmjölk
limeblad
lime
gurka
100 g babyspenat
knippe färsk koriander
knippe salladslök
salt och peppar
Till servering
kokt ris och kanske även naanbröd
Gör så här
Dela chilin. Kärna ur och hacka fint. Skala och hacka schalottenlökarna. Ansa citrongrässtjälkarna och ta av de yttersta bladen. Hacka fint.
Rosta hastigt korianderfrön, spiskummin och vitpeppar i en torr het stekpanna. Tillsätt olja, chili, citrongräs, lök, vitlök och ingefära eller galanga. Stek under omrörning ett par minuter. Häll i en bägare och mixa med stavmixer till en pastaliknande röra.
Sätt ugnen på 175°. Skölj kycklinglåren och torka väl. Fördela i smord ugnsfast form. Salta och peppra.
Blanda currypastan med fisksås, brun farin, smulad limegräs och kokosmjölk. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Ta ut och pressa lime över. Garnera med gurkstavar, babyspenat, färsk koriander och finhackad salladslök. Servera med nykokt ris och eventuellt naanbröd.