RECEPT FRÅN HJ

Indisk curry med kyckling

Imponera med egengjord currypasta i denna indiska klassisker med krämig kokossås!

Av . Foto: Columbus Leth

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Grön currypasta

  • chilifrukter
  • schalottenlökar
  • stjälkar citrongräs
  • 2 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskummin
  • 1.4 tsk vitpepparkorn
  • 2 msk olivolja
  • stora vitlöksklyftor
  • 6 cm finhackad färsk ingefära
  • Kyckling

  • kycklinglår
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk brun farin
  • 1 burk kokosmjölk
  • limeblad
  • lime
  • gurka
  • 100 g babyspenat
  • knippe färsk koriander
  • knippe salladslök
  • salt och peppar
  • Till servering

  • kokt ris och kanske även naanbröd

Gör så här

1

Dela chilin. Kärna ur och hacka fint. Skala och hacka schalottenlökarna. Ansa citrongrässtjälkarna och ta av de yttersta bladen. Hacka fint.

2

Rosta hastigt korianderfrön, spiskummin och vitpeppar i en torr het stekpanna. Tillsätt olja, chili, citrongräs, lök, vitlök och ingefära eller galanga. Stek under omrörning ett par minuter. Häll i en bägare och mixa med stavmixer till en pastaliknande röra.

3

Sätt ugnen på 175°. Skölj kycklinglåren och torka väl. Fördela i smord ugnsfast form. Salta och peppra.

4

Blanda currypastan med fisksås, brun farin, smulad limegräs och kokosmjölk. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

5

Ta ut och pressa lime över. Garnera med gurkstavar, babyspenat, färsk koriander och finhackad salladslök. Servera med nykokt ris och eventuellt naanbröd.


Recept