Inbakade korvar

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl vatten 37 0.5 st ägg 1 tsk salt 1 msk honung 2 msk rapsolja 6.5 dl vetemjöl 20...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten 37
  • 0.5 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 20 st prinskorv

Pensling:

0.5 dl senap
ägg
sesamfrö

Senapsgrädde:

1.5 dl vispgrädde
2 msk senap

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Blanda i ägg, salt, honung, olja och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

2
Dela degen i två bitar och dela varje bit i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar. Platta till bullarna till avlånga plattor. Bred på senap och lägg en korv i mitten. Vik degen runt om korven.

3
Lägg bröden med skarven ner på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Nagga korvändarna med en provsticka eller tandpetare. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 15 minuter.

5
Senapsgrädde: Vispa grädden och blanda med senap. Servera till korvarna.

Scroll to Top