Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten 37
- 0.5 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 msk rapsolja
- 6.5 dl vetemjöl
- 20 st prinskorv
Pensling:
0.5 dl senap
ägg
sesamfrö
Senapsgrädde:
1.5 dl vispgrädde
2 msk senap
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Blanda i ägg, salt, honung, olja och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
2
Dela degen i två bitar och dela varje bit i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar. Platta till bullarna till avlånga plattor. Bred på senap och lägg en korv i mitten. Vik degen runt om korven.
3
Lägg bröden med skarven ner på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Nagga korvändarna med en provsticka eller tandpetare. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 15 minuter.
5
Senapsgrädde: Vispa grädden och blanda med senap. Servera till korvarna.