Inbakad laxfilé

Bra bjudmat som kan göras i god tid och bara bakas strax innan "paketen" ska serveras.

Du behöver

  • 4 st laxfilé skinn- och benfria, á 125g
  • 1 st smördeg rulle kyld 25×42 cm

Fyllning:

1 st pepparrotsost
1 msk crème fraîche
200 g räkor med skal
2 msk kapris
1 krm svartpeppar
1.5 tsk pressad citronsaft

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
sesamfrön

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och grovhacka dem. Rör samman osten med creme fraiche, räkor och kapris. Smaka av med peppar och citronsaft.

2
Gör en ficka längs med laxfiléernas sida. Fyll fickan med oströran. Salta laxen lätt.

3
Låt smördegen ligga framme en stund innan den ska rullas ut. Rulla ut den och dela den i 4 lika stora bitar. Lägg laxfiléerna ovanpå. Pensla degens kanter med uppvispat ägg och gör sedan paket av dem.

4
Lägg laxpaketen på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

5
Baka laxen mitt i ugnen ca 15-18 minuter.

Scroll to Top