Du behöver
- 4 st plattor smördeg frysta
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 tsk ingefära riven
- 100 g soltorkade tomater
- 0.5 st äpple
- 0.5 st purjolök
- 0.5 kruka basilika
- 125 g mozzarella
- 1 st ägg
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Tina smördegsplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut dem något.
2
Putsa fläskfilén och skär den i 4 bitar. Bryn köttet runt om i en stek-panna med 1 msk smör. Salta och krydda med peppar och ingefära. Låt köttet svalna.
3
Hacka tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolö-ken fint. Fräs tomater, äpple och purjolök i en stekpanna med 1 msk smör tills purjolöken är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och finhackad basilika. Låt tomatröran svalna.
4
Lägg en klick tomatröra på varje smördegsplatta. Lägg på en bit fläsk-filé och vik ihop till ett paket. “Limma” paketet med uppvispat ägg. Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och rista några ränder i smördegen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med sallad.