Inbakad fläskfilé med tomatröra

Du behöver 4 st plattor smördeg frysta 600 g fläskfilé 2 msk smör salt och peppar 2 tsk ingefära riven 100 g soltorkade tomater 0.5...

Du behöver

  • 4 st plattor smördeg frysta
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 tsk ingefära riven
  • 100 g soltorkade tomater
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 kruka basilika
  • 125 g mozzarella
  • 1 st ägg

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut dem något.

2
Putsa fläskfilén och skär den i 4 bitar. Bryn köttet runt om i en stek-panna med 1 msk smör. Salta och krydda med peppar och ingefära. Låt köttet svalna.

3
Hacka tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolö-ken fint. Fräs tomater, äpple och purjolök i en stekpanna med 1 msk smör tills purjolöken är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och finhackad basilika. Låt tomatröran svalna.

4
Lägg en klick tomatröra på varje smördegsplatta. Lägg på en bit fläsk-filé och vik ihop till ett paket. “Limma” paketet med uppvispat ägg. Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och rista några ränder i smördegen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top