RECEPT FRÅN HJ

Inbakad fläskfilé med grönpepparsås

När det ska vara riktigt gott, enkelt och snabbt att tillaga. Ja, då är fläskfilé världsbäst.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 250 g kyld smördeg
  • ägg
  • Fyllning

  • 250 g champinjoner
  • gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk dijonsenap
  • 6 skiva rökt skinka
  • Grönpepparsås

  • schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar

Gör så här

1

Gör så här:

2

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Låt eftersteka i 10 minuter. Ta upp köttet och låt det vila medan fyllningen görs.

3

Ansa och hacka champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt tomatpuré och fräs en mint. Krydda med timjan, salt och peppar.

4

Lägg skinkskivorna omlott på en bit plastfolie. Bred på senap och fördela sedan champinjonfräset på skinkskivorna. Lägg filén i mitten och vik upp skinkskivorna med fyllning runt köttet.

5

Rulla ut smördegen och lägg på filén. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg och vik den runt köttet med skarven ner. Pensla degen med ägg och skär snitt uppe på degen så ångan kan komma ut. Baka i ca 20 minuter tills innertemperaturen i köttet är 60°.

6

Grönpepparsås:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull utan att den får färg. Krossa grönpepparn grovt och låt fräsa med en minut.

7

Tillsätt grädde, fond och vatten och koka ihop i 5 minuter. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen. Koka ett par minuter och smaka av med salt och peppar.


Recept