Inbakad färsrulltårta

Serveras med tomatsås.

Du behöver

  • 500 g kalvfärs eller
  • blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st ägg
  • 1 msk kalvfond konc
  • 2 msk lökpulver
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk persilja hackad
  • 1 st smördeg kyld
  • 1 st ägg uppvispat

Fyllning:

2 st morötter förvällda och hackade
100 g broccoli förvälld och hackad
1 st vitlöksklyfta hackad

Tomatsås:

500 g tomater passerade
1 st schalottenlök riven
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 tsk brun farin

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, peppar, ägg, kalvfond, lökpulver, apelsinskal, mjölk och persilja. Rör om till en smidig färs.

2
Bred ut färsen till en rektangulär platta, ca 25×30 cm, på ett vattensköljt smörpapper.

3
Blanda morötter och broccolibitar med hackad vitlök i en skål. Fördela blandningen över färsen.

4
Rulla ihop färsen med hjälp av smörpapperet till en rulltårta. Lägg rullen på en något utkavlad smördegsrulle. Vik ihop degen under färsrullen och vik in kanterna i ändarna, så att det sluter tätt. Pensla med vatten i skarvarna.

5
Lägg över rullen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla den med uppvispat ägg. Grädda rullen i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

6
Koka samman passerade tomater med riven lök, salt, peppar och brun farin. Smaka av såsen. Servera rullen uppskuren i bitar tillsammans med tomatsås och kokt färsk spenat-tagliatelle eller kokt pressad potatis.


Kommentar:
Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och spola grönsakerna i kallt vatten. Låt dem rinna av i en sil.

Pröva att smaksätta tomatsåsen med 1 tsk färsk hackad timjan.

Scroll to Top