RECEPT FRÅN HJ

Hummus med rostade kikärtor

Hummus toppat med spröda kryddade kikärtor, serverad med ett gott bröd blir fint som mellanmål eller förrätt.

Av . Foto: Columbus Leth

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk sesamspasta
  • 1 tsk rostad spiskummin
  • 1 tsk rostad korianderfrön
  • vitlöksklyfta
  • citron
  • 0.5 dl olivolja
  • eventuellt lite vatten
  • salt och peppar
  • Spröda kikärtor

  • .5 burk kokta kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk rostad korianderfrön
  • neutral olja
  • Till servering

  • plattbröd och kryddgrönt som koriander

Gör så här

1

Hummus: Lägg kikärtor, sesampasta, kryddor, pressad vitlök och citronsaft i en matberedare eller blender. Mixa till en jämn smet. Tillsätt olivolja och eventuellt vatten om du föredrar tunnare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

2

Kikärtor: Torka kikärtorna lite lätt. Blanda mjöl och kryddor i en djup tallrik. Rulla kikärtorna i blandningen ordentligt.

3

Värm upp oljan i en panna eller gryta och rosta kikärtorna på medelhög värme tills de är spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper.

4

Lägg upp hummusen på en tallrik, ringla lite olja på och strö över finhackade örter. Toppa med de rostade kikärtor och servera med ett gott plattbröd.


Recept