Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 100 g rotselleri
- 2 st morötter
- 2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl vitt vin
- 7 dl vatten
- 3 msk koncentrerad hummerfond
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk maizena
- 1 tsk kajennpeppar
- salt, svartpeppar
Servera med:
1 dl Vispad grädde
färsk dill
Gör så här
1
Skala löken, vitlöken, rotsellerin och morötterna. Hacka dem fint. Ringla olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, kajennpeppar, hummerfond, vatten och vin och låt sjuda i ca 20 minuter.
2
Sila bort grönsakerna och häll på grädden. Blanda ut maizenan i lite vatten och vispa ner i soppan. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan med en klick vispad grädde och en dillkvist.
Tips! Lyxa till soppan genom att servera den med en hummerklo eller några bitar hummerkött.