RECEPT FRÅN
Höstpanna med kantareller och lingon
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 25 g smör
- 250 g steklök
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 msk soja
- 2 msk lingonsylt
- 2 msk majsstärkelse
- 250 g kantareller
- 1 st äpple
- 25 g lingon
- timjan
- klyftpotatis
- rostade morötter
Garnera med
Servera med
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidorna i smör i stekpanna. Ta upp köttet.
2
Skala och stek löken i smör tills den fått färg.
3
Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan, soja och lingonsylt. Låt småkoka i 10 minuter. Red av med majsstärkelse, koka upp och smaka av.
4
Ansa och stek svampen tills vätskan kokat in. Lägg i smör och stek ett par minuter.
5
Dela, kärna ur och klyfta äpplet. Låt det steka med en minut.
6
Toppa grytan med svamp och äpple. Strö över lingon och toppa med timjan. Servera med klyftpotatis och rostade morötter.