RECEPT FRÅN HJ

Höstpanna med kantareller och lingon

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör
  • 250 g steklök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk soja
  • 2 msk lingonsylt
  • 2 msk majsstärkelse
  • 250 g kantareller
  • 1 st äpple
  • 25 g lingon
  • Garnera med

  • timjan
  • Servera med

  • klyftpotatis
  • rostade morötter

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidorna i smör i stekpanna. Ta upp köttet.

2

Skala och stek löken i smör tills den fått färg.

3

Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan, soja och lingonsylt. Låt småkoka i 10 minuter. Red av med majsstärkelse, koka upp och smaka av.

4

Ansa och stek svampen tills vätskan kokat in. Lägg i smör och stek ett par minuter.

5

Dela, kärna ur och klyfta äpplet. Låt det steka med en minut.

6

Toppa grytan med svamp och äpple. Strö över lingon och toppa med timjan. Servera med klyftpotatis och rostade morötter.


Recept