Honungsmarinerad kalkonfilé

Du behöver 4 msk rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk kanel 0.5 st citron saft av salt och peppar 700 g kalkonfilé smör eller...

Du behöver

  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kanel
  • 0.5 st citron saft av
  • salt och peppar
  • 700 g kalkonfilé
  • smör eller margarin till stekning

Sås:

2 dl sky från stekningen
1 msk kycklingfond
1 dl vispgrädde
1 msk maizenaredning
1 tsk kinesisk soja

Ugn: 175º

Gör så här

1
Blanda olja, honung, kanel, citronsaft, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera i 1 timme i kyl.

2
Torka av köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.

3
Sätt en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen tills innertemperaturen är 70º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.

4
Koka upp sky, fond och grädde. Red av med redning och smaka av med soja, salt och peppar. Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål.

Scroll to Top