Du behöver
- 1 kg laxfilé skinnfri
Topping:
150 g färskost
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt och peppar
0.5 dl mandelspån
0.5 dl pumpakärnor
1 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 dl vispgrädde
Garnera med:
2 msk hackad gräslök
Servera med:
kokt romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) eller broccoli
kokt potatis
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg laxen i en ugnsform.
2
Topping: Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över. Häll citronsaft och grädde runt fisken.
3
Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter. Strö över gräslök och servera med kokta grönsaker och kokt potatis.