Honungsbakad laxfilé

Färskost, honung och senap rörs ihop och breds på laxen. Toppa med mandelspån och pumpakärnor för extra crunch.

Du behöver

  • 1 kg laxfilé skinnfri

Topping:

150 g färskost
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt och peppar
0.5 dl mandelspån
0.5 dl pumpakärnor
1 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 dl vispgrädde

Garnera med:

2 msk hackad gräslök

Servera med:

kokt romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) eller broccoli
kokt potatis

Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg laxen i en ugnsform.

2

Topping: Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över. Häll citronsaft och grädde runt fisken.

3

Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter. Strö över gräslök och servera med kokta grönsaker och kokt potatis.

Scroll to Top