Honungs- och sesambakad lax med bulgur

Du behöver 2 bitar laxfilé salt vitpeppar 1 msk akaciahonung 1 msk sesamfrön Bulgur: 1.5 dl bulgur grov 3 dl kokande vatten 0.5 st röd...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • salt vitpeppar
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 msk sesamfrön

Bulgur:

1.5 dl bulgur grov
3 dl kokande vatten
0.5 st röd paprika
5 cm purjolök
3 st marinerade soltorkade tomater
8 st oliver svarta urkärnade
1 msk pressad limesaft
2 tsk örtkrydda t ex basilika, oregano, timjan
salt svartpeppar

Servera med:

2 st limeklyfta

Gör så här

1
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Pensla på ho-nung och strö över sesamfrön. Stek laxen i mitten av ugnen, ca 8 minuter.

2
Koka bulgurn i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurn med oliverna.

3
Smaksätt med limesaft, örtkryddor, salt och peppar. Servera laxen på en bädd av bulgursalladen med en limeklyfta på toppen.

Scroll to Top